Розмитнення авто в Україні: скільки коштує і з якими проблемами можете зіткнутися

Будь-який автомобіль, привезений з США, вимагає оплати мита. Отже, у людей виникає цілком логічне запитання: скільки коштує розмитнення нового автомобіля? Друге питання пов'язане з часом виконання всіх процедур.

фото

Де розрахувати вартість податку

При визначенні суми до оплати на митниці враховується така інформація:

  • рік випуску авто;
  • об'єм двигуна;
  • ціна машини в доларах США;
  • Тип двигуна.

Ввізне мито становить 10%, також передбачений податок ПДВ в розмірі 20%. Щоб швидко дізнатися кінцеву суму до оплати, скористайтеся онлайн-калькулятором, який є на головній сторінці нашого сайту. Важливо врахувати, що тарифи щороку змінюються, тому користуйтеся тільки актуальним калькулятором на 2020 рік. Ви також можете замовити безкоштовний розрахунок у наших менеджерів. Так ви дізнаєтеся точну суму, скільки коштує розмитнення.

 

Скільки часу займає розмитнення

Все залежить від варіанту самої процедури і вашої оперативності. В середньому процедура займає від 48 годин до 72 годин за умови, що документація подається вчасно. Для прискорення розмитнення наймають брокерів - посередників між безпосередньо митницею і клієнтом. Брокер бере на себе всі обов'язки з оформлення транспортного засобу.

Умови розмитнення бувають двох типів: за місцем проживання або на кордоні. Для економії часу вибирайте перший варіант. Щоб митниця пропустила автомобіль, потрібно оформити Попередню декларацію (ПД) в митному органі та оплатити виставлений митницею рахунок на дату подання такої декларації. Клієнту видається документація, яка дозволяє забрати автомобіль. Подальше оформлення виконується вдома.

 

З якими складнощами ви можете зіткнутися

90% проблем пов'язані з неправильно заповненими документами. Неприємності часто трапляються, коли в декларації з певних причин вказується недостовірна інформація про автомобілі. Виключити неприємності допоможе брокер: він точно заповнить всі документи правильно.

Інший момент - сертифікація авто. Досвідчений брокер знає, за якими стандартами машина не відповідає українським вимогам (це можуть бути, наприклад, фари або колір задніх ліхтарів). Сертифікат відповідності індивідуального затвердженого колісного засобу рекомендується отримати до початку процесу митного оформлення. Документ містить інформацію про екологічний стандарті машини, країні виробництва і самого виробника, рік випуску.
Як бачимо, розмитнення вимагає часу і сил. З подачею документів не варто затягувати, інакше весь процес затягнеться на невизначений період. По можливості краще звернутися до митного брокера. Він надасть кінцевий результат роботи максимально в короткий термін. Також брокер вирішить за вас можливі проблеми з документами.

Замов авто під пільгову розмитнення
Замов авто під пільгову розмитнення
Наші соціальні мережі
Наші спільноти з безкоштовними прорахунками авто
Хочете знати вартість послуг? Подивіться готові приклади розрахунку в соціальних мережах нашої брокерської компанії! І не забудьте підписатися, щоб першими дізнаватися актуальні новини!

Контакти

Адрес
65003, м.Одеса, вул. Черноморського Козацтва, 103
Телефони
Email
Соціальні мережі